Wednesday, 30 September 2015

56. SAWI TAHU KETAM TUMIS AIR

Masak ni pon nak pos.. tak apalah... ya my kids 2day mami ajar u all macam mana nak masak lauk air ya.. hehehe. Hendak cepat... soo dengan kuali antik tu.. mami upload... ta apa lah... janji ada gambàu. Hehehe

Bahan bahanya:
Bebola ikan
Crab stick
Sàyur sawi 1 pack
Lobàk merah

Bahan hiris:
Cili merah hiris
Bawang besar hiris
2 biji bawang putih hiris
1tbs udang kerinģ tumbuk halus
Garam secukup rasa

Cara memasaknya:
Panaskan minyak tumis bawang putih
Wangi masukan bawang besar bila layu
Masukan cili.dan udangkering kacaurata
Bila dah wangi masukan air 
Kuah mendidih masukan lobak bebola ikan dan ketam
Mendidih masukan sayur dan.garam secukup rasa 
Kacaurata satelah 2 ke 3 minit padam api

Wallah dah siap... mudah kan
Cuba lah


No comments:

Post a Comment